Home » ATP » Bergs grijpt naast titel in Sarasota

Bergs grijpt naast titel in Sarasota

Bergs grijpt naast titel in Sarasota

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-109) is er niet in geslaagd om het challengertoernooi van Sarasota (Verenigde Staten, CH 75) op zijn naam te schrijven. Hij verloor de finale in drie sets.

Voor Bergs stond er heel wat op het spel in Sarasota, bij winst in finale zou hij zich verzekeren van een plaats in de top honderd en een plek op de hoofdtabel van Roland Garros. Zijn tegenstander Thanasi Kokkinakis (ATP-106) speelde voor dezelfde inzet.

De Australiër nam de beste start in de finale en sleepte de eerste set met 6-3 in de wacht. Bergs wist echter het tij te keren in set twee en trok met 1-6 aan het langste eind. Bergs kon zijn niveau echter niet aanhouden in set drie, Kokkinakis nam het voortouw en gunde zijn tegenstander geen enkel spelletje meer: 6-0. De finale duurde 2 uur en 9 minuten.

Nieuwe career high

Geen plek dus in de top honderd voor Bergs, die wel maandag wel een nieuwe career high bereikt en stijgt naar de 107e plaats op de ranking. Volgende week speelt Bergs in Tallahassee (Verenigde Staten, CH 75). Hij komt er als tweede reekshoofd aan de start en opent tegen de Amerikaan Toby Kodat (ATP-352).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws