Home » Nieuws » Bergs hangt bordjes gelijk tegen Italië

Bergs hangt bordjes gelijk tegen Italië

Zizou Bergs (ATP-72) heeft België op 1-1 gebracht in het duel met Italië in de groepsfase van de Davis Cup Finals. Hij haalde het in drie sets.

Na de nipte nederlaag van Alexander Blockx (ATP-253) moest Bergs aan de bak tegen Flavio Cobolli (ATP-32). Onze landgenoot kwam 1-3 achter in de eerste set, maar schakelde snel een versnelling hoger. Bergs won vijf spelletjes op rij en pakte de eerste set met 6-3.

In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Bergs wist bij 5-5 een breakpunt te forceren en hij ging door de opslag van zijn tegenstander. Bij 6-5 mocht onze landgenoot serveren voor de wedstrijd, maar Cobolli wist nog een tiebreak te forceren. Daarin krijgen beide spelers kansen, maar de Italiaan won de tiebreak met 6-7 (5).

Bergs moest breakpunten redden in het eerste game, maar dat gaf hem moed. Hij sloeg een kloofje en ging nogmaals door de opslag van Cobolli. Bergs gunde de Italiaan geen spelletje meer en pakte de beslissende set met 6-0.

In het afsluitende dubbelspel nemen Sander Gillé (ATP D-32) en Joran Vliegen (ATP D-32) het op tegen Simone Bolelli (ATP D-12) en Andrea Vavassori (ATP D-9). “Het dubbelspel wordt heel belangrijk straks en we moeten morgen nog tegen Brazilië, dus ik ben realistisch. Het Italiaanse team is erg sterk, we gaan alles geven en anders strijden we morgen opnieuw”, zei Bergs na de wedstrijd.