Home » Nieuws » Bergs herneemt binnenkort competitie: “Geen schrik voor corona”

Bergs herneemt binnenkort competitie: “Geen schrik voor corona”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zizou Bergs kan niet wachten om zijn racket op te nemen en terug wedstrijden te spelen. “Binnenkort herneem ik in Den Haag”, vertelt hij aan Tennisplaza.

“Momenteel ben ik nog volop aan het trainen, maar op 3 juli herneem ik de competitie in Den Haag (Nederland)”, vertelt Bergs ons. “Ik zal er spelen in een interclub exhibitie.”

“Daarna zal ik nog deelnemen aan nationale toernooien en als de ITF Tour herneemt, zal ik ook die toernooien opnieuw spelen. Normaal zou dat op 17 augustus zijn, maar dat is momenteel nog niet zeker.”

Heeft de 21-jarige Belg dan geen schrik om het vliegtuig op te stappen na de recente gebeurtenissen op de Adria Tour? “Heel weinig. Je kan jezelf tegenwoordig voldoende beschermen en er worden genoeg maatregelen genomen om veilig te reizen. Eens je op een toernooi bent, is het je eigen verantwoordelijkheid om social distancing toe te passen.”

ITF-toernooien perfect mogelijk

Heel wat spelers zien het niet zitten en vinden het zelfs onverantwoord om in augustus af te reizen naar de US Open. Wat is Bergs’ mening daarover? “Ik heb te weinig informatie over de huidige situatie om daar een mening over te geven, maar op ITF-niveau zijn toernooien perfect mogelijk. Het zal een extra inspanning vragen, maar als dat nog niet kan na drie maanden van inactiviteit… Wat het verhaal van de Adria Tour betreft: ik hoop dat dat een goede leerschool is en niet negatief zal uitdraaien voor spelers.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS