Home » ATP » Bergs in thriller naar titel in Ilkley

Bergs in thriller naar titel in Ilkley

Bergs in thriller naar titel in Ilkley

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-207) heeft het challengertoernooi van Ilkley (Groot-Brittannië, CH 125) op zijn naam geschreven. Hij won in de finale in een driesetter van vijfde reekshoofd Jack Sock (ATP-129).

Bergs knokte zich vanuit de kwalificaties naar de finale in Ilkley en moest daarin aan de bak tegen de ervaren Amerikaan en vijfde reekshoofd Sock. In een spannende eerste set kwam de Limburger in een tiebreak op voorsprong met 9-7.

Sock keerde in de tweede set terug met 6-2. In de beslissende derde set bracht opnieuw een tiebreak de beslissing. Sock nam de beste start maar Bergs keerde terug en redde een matchbal. Vervolgens maakte Bergs het af met 8-6 en greep zo de titel in Ilkley. Met zeven zeges op rij vanuit de kwalificaties zette hij een heel sterke prestatie neer op het Britse gras.

(lees verder onder de tweet)

Nadat Bergs eerder dit jaar twee finales verloor op Challengertoernooien, is de derde keer nu de goede keer voor de Limburger. Het is de vierde Challengertitel voor Bergs.

Door de titel zal Bergs klimmen naar het nummer 146 op de ATP-ranking. Volgens de jaarlijkse traditie krijgt hij ook een wildcard voor de hoofdtabel op Wimbledon. Daardoor zal hij voor de eerste keer aantreden op de hoofdtabel van een Grand Slam.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws