Home » Geen categorie » Bergs kan knappe week niet afsluiten met titel

Bergs kan knappe week niet afsluiten met titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zizou Bergs (ITF-126) heeft net naast de titel gegrepen op de Copa Banco de Venezuela, een Grade 1-toernooi in Venezuela. In de finale kwam hij net te kort tegen het Braziliaanse derde reekshoofd.

Bergs had er een knap toernooi opzitten in Zuid-Amerika en zag dat bekroond met een kans om een nieuwe titel op zijn palmares te schrijven. Daarvoor moest hij echter wel nog eerst voorbij derde reekshoofd Gabriel Decamps (ITF-85) zien te geraken.

Dat Bergs geen schrik had van de Braziliaan demonstreerde hij door direct in het begin van de partij een break te verzilveren. Met een te laag eerste opslag-percentage kwam Bergs echter vaak in de problemen op zijn eigen opslag. Decamps speelde solide en ging op en over Bergs: 2-6.

Bergs liet de moed niet zakken en schroefde zijn niveau wat op. Bij 3-3 ging hij opnieuw door Decamps’ opslag en kreeg hij zelfs het publiek achter hem. Decamps bleef echter heel solide spelen en wist de set nog te keren met drie spelletjes op rij: 4-6.

Geen nieuwe titel dus voor Bergs, maar wel een plaatsje stevig in de top 100. Ook volgende week komt Bergs nog in actie in Zuid-Amerika. Op de Copa Barranquilla (Grade 1) in Colombia zal hij dinsdag aantreden in de eerste ronde. Daarvoor moet hij, na twee toernooien op hardcourt, echter nog wel eerst overschakelen op gravel. Wint hij zijn eerste partij, dan speelt hij dinsdag ook meteen zijn tweede ronde in Colombia.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS