Home » ATP » Bergs kan niet stunten in Rotterdam, Gillé en Vliegen naar kwartfinale dubbelspel

Bergs kan niet stunten in Rotterdam, Gillé en Vliegen naar kwartfinale dubbelspel

Bergs kan niet stunten in Rotterdam, Gillé en Vliegen naar kwartfinale dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-132) is er niet in geslaagd om het tweede reekshoofd te verrassen op het ATP-toernooi van Rotterdam (Nederland, ATP 500). In het dubbelspel wonnen Sander Gillé (ATP D-23) en Joran Vliegen (ATP D-23) hun openingswedstrijd.

Bergs plaatste zich voor de hoofdtabel via de kwalificaties. In de Rotterdamse Ahoy mocht hij aan de bak tegen tweede reekshoofd Andrey Rublev (ATP-5). Onze landgenoot bood stevig weerwerk, maar moest op het eind van de eerste set met 5-7 het hoofd buigen.

Ook in de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, al speelde Rublev op de beslissende momenten net iets sterker. De Rus had aan één break voldoende om de tweede set met 3-6 in de wacht te slepen. De wedstrijd duurde 1 uur en 22 minuten. Woensdag komt David Goffin (ATP-133) in actie in de tweede ronde tegen de Australiër Alex de Minaur (ATP-11).

(lees verder onder de post op X)

Gillé en Vliegen kloppen Nederlands duo

In het dubbelspel stonden Gillé en Vliegen tegenover de Nederlanders Tallon Griekspoor (ATP D-113) en Bart Stevens (ATP D-73). De Belgen misten hun start en verloren de eerste set met 1-6, maar in de tweede set knokten ze zich naar 7-6 (12) setwinst. In de supertiebreak trokken Gillé en Vliegen met 10-7 het laken naar zich toe. In de kwartfinale volgt een duel met de Amerikaanse derde reekshoofden Nathaniel Lammons (ATP D-22) en Jackson Withrow (ATP D-19).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws