Home » ATP » Bergs knalt naar de hoofdtabel in Portugal

Bergs knalt naar de hoofdtabel in Portugal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zizou Bergs (ATP-261) is erin geslaagd om de hoofdtabel van het challengertoernooi van Oeiras (Portugal, CH 125) te bereiken. Hij won maandag vlot zijn tweede kwalificatiewedstrijd.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bergs nam het in zijn tweede en laatste kwalificatieronde op tegen Ernests Gulbis (ATP-185), het voormalig nummer 10 van de wereld.

Onze landgenoot nam een vliegende start en verzilverde meteen zijn eerste breakpunt in het derde game waardoor hij uitliep tot een 2-1-voorsprong. Bergs was gelanceerd en pakte na amper 33 minuten de openingsset met 6-1.

In het begin van de tweede set werd het nog even spannend voor onze landgenoot. Hij moest meteen zijn opslag inleveren, maar zette die scheve situatie meteen weer terug recht met een rebreak. Na een uur en veertien minuten spelen stonden de zware 6-1 en 6-2 eindcijfers op het bord.

Hoofdtabel

Bergs verzekert zich zo van een plekje op de hoofdtabel in Oeiras. In zijn eersterondepartij zal hij het opnemen tegen de 20-jarige Fransman Hugo Gaston (ATP-151) die vorig jaar nog de achtste finales bereikte op Roland Garros door onder meer Stan Wawrinka (ATP-24) te kloppen.

Sam Milde

Sam Milde

MEER NIEUWS