Home » Grand Slam » Bergs knalt naar derde ronde op Roland Garros

Bergs knalt naar derde ronde op Roland Garros

Bergs knalt naar derde ronde op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-104) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Hij won zijn tweede wedstrijd op de hoofdtabel in vier sets.

Bergs zag zijn wedstrijd op woensdag helemaal in het water vallen en ook donderdag bleef hij niet gespaard van de regen. De Duitser Maximilian Marterer (ATP-101) begon het best aan de wedstrijd en haalde de eerste set met 3-6 binnen. In de tweede set kwam Bergs een break op voorsprong, maar hij moest onmiddellijk zijn opslagspelletje prijsgeven. Onze landgenoot liet zijn frustratie blijken en de regenpauze kwam geen moment te vroeg.

Bergs kwam als herboren uit de break en pakte de tweede set met 6-3. Ook in set vier bleef onze landgenoot heel sterk spelen, hij gunde Marterer maar één spelletje en liet het Belgische publiek genieten: 6-1. Bergs bouwde zijn voorsprong uit naar 3-0 in de vierde set, toen de regen de partij opnieuw stillegde.

In het derde deel van de wedstrijd wonnen beide spelers vrij eenvoudig hun opslagspelletjes. Bij 5-3 mocht Bergs serveren voor de wedstrijd en hij maakte het vakkundig af bij het eerste matchpunt: 6-3. De wedstrijd duurde 2 uur en 27 minuten. Na scandeerde Bergs “Waar is dat feestje” en nam hij ruim de tijd voor de talrijke Belgische fans. Bergs maakt op de rankings na Roland Garros ook voor het eerst zijn opwachting in de top honderd.

In de derde ronde wacht een duel met tiende reekshoofd Grigor Dimitrov (ATP-10), die in drie sets te sterk was voor Fabian Marozsan (ATP-43).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws