Home » Geen categorie » Bergs knap naar halve finale in Oezbekistan

Bergs knap naar halve finale in Oezbekistan

Bergs knap naar halve finale in Oezbekistan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ITF-274) heeft zich op het juniorentoernooi van Namangan in Oezbekistan (Grade 3, Hardcourt, Outdoor) geplaatst voor de halve finale. Op weg naar de laatste vier liet hij geen enkele set liggen.

De 15-jarige Bergs imponeerde eind vorig jaar met twee titels in het Afrikaanse Burundi en maakte daardoor een grote sprong op de juniorenranking. De talentvolle Limburger begon 2015 ook knap met een finaleplaats in Almere maar verloor vorige week al in de eerste ronde op het toernooi van Tashkent in Oezbekistan.

Deze week is Bergs opnieuw goed op dreef op het hardcourttoernooi van Namangan in Oezbekistan. Hij ging in de eerste ronde met 6-1 en 6-0 voorbij een Oezbeekse thuisspeler. In de tweede ronde ging Bergs verder op zijn elan en klopte hij de Bulgaarse kwalificatiespeler Uladzimir Dorash (ITF-463) met 6-4 en 7-6. In de kwartfinale moest de Limburger opnieuw tegen een Oezbeek spelen, de 17-jarige Sharobiddin Abzalov (ITF-394). De 15-jarige Bergs had geen problemen met zijn twee jaar oudere tegenstander en won gemakkelijk met 6-0 en 6-3.

In de halve finale heeft Bergs een moeilijkere opgave voor de boeg. Hij moet het opnemen tegen het Oezbeekse eerste reekshoofd Djurabeck Karimov (ITF-19). Karimov staat in de top twintig op de juniorenranking en verloor nog geen enkele set in Namangan. Karimov en Bergs spelen voor de voor de eerste keer tegen elkaar. Ook Laurens Verboven (ITF-233) deed mee aan het toernooi van Namangan maar hij moest al in de eerste ronde zijn koffers pakken. Verboven verloor met 6-4 en 6-1 van de Oezbeek Khumoun Sultanov (ITF-276) die daarna ook verder doorstootte naar de halve finale. Bergs en Verboven speelden ook samen in het dubbelspel in Namangan maar daar werden ze al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws