Home » ATP » Bergs knokt zich naar finale in St. Brieuc

Bergs knokt zich naar finale in St. Brieuc

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zizou Bergs (ATP-186) heeft zich geplaatst voor de finale van het challengertoernooi van St. Brieuc (Frankrijk, CH 80). Hij ging in drie sets voorbij tweede reekshoofd Quentin Halys (ATP-115).

Bergs ging via de kwalificaties naar de hoofdtabel in St. Brieuc. Vervolgens won de Limburger zijn eerste ronde van de Griek Michail Pervolarakis (ATP-406).

Na zijn eerste ronde kreeg Bergs met twee walkovers een vrijgeleide naar de halve finale. Zowel vierde reekshoofd Roman Safiullin (ATP-143) in de tweede ronde als Benjamin Hassan (ATP-321) in de kwartfinale moesten verstek geven. Hassan kon door ziekte niet spelen.

In de halve finale volgde een duel met tweede reekshoofd en thuisspeler Halys. Vorige week had Halys Bergs in Lille nog geklopt in een driesetter maar deze keer kon onze landgenoot revanche nemen.

Bergs verloor de eerste set met 6-3 maar keerde terug met 6-3 en 6-1. In de finale speelt hij tegen de Brit Jack Draper die in een driestetter afstand nam van Antoine Escoffier (ATP-248). Bergs kan in St. Brieuc zijn eerste titel van het jaar veroveren. Vorig jaar pronkte hij met Challengertitels in Almaty, Lille en Sint-Petersburg.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS