Home » ATP » Bergs knokt zich voorbij Coppejans in thriller in Almaty

Bergs knokt zich voorbij Coppejans in thriller in Almaty

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was Zizou Bergs (ATP-259) in een spannend Belgische kwartfinale te sterk voor Kimmer Coppejans (ATP-174). In de halve finale speelt Bergs tegen het zesde reekshoofd.

In de kwartfinale in Almaty stonden Coppejans en Bergs voor de vierde keer tegen elkaar. Coppejans leidde in de onderlinge duels met 2-1 en startte als derde reekshoofd als favoriet.

Bergs nam de beste start met een vroege break en liet Coppejans niet meer terugkeren. De Limburger pakte de eerste set met 6-3.

De tweede set verliep anders. Coppejans ging meteen door Bergs’ opslag en verzilverde nog een tweede break later in de set. Het derde reekshoofd kwam vlot langszij met 6-2.

Coppejans ging verder op zijn elan en leek met een 2-0-voorsprong op weg naar de halve finale. Dat was echter buiten Bergs gerekend. De Limburger won vijf spelletjes op rij. Coppejans kon nog terugkeren tot 5-4 maar ging uiteindelijk onderuit met 6-4 na een spannnende strijd van 2 uur en 6 minuten.

Bergs staat in de halve finale tegenover het zesde reekshoofd Dmitry Popko (ATP-195) die het topreekshoofd Andrej Martin (ATP-108) opzijzette.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS