Home » ATP » Bergs mept meteen topreekshoofd uit het toernooi in Meerbusch

Bergs mept meteen topreekshoofd uit het toernooi in Meerbusch

Op het challengertoernooi van Meerbusch (Duitsland, € 43 000 +H) heeft Zizou Bergs (ATP-423) meteen voor een grote stunt gezorgd. Hij verschalkte het topreekshoofd in de eerste ronde.

Bergs kon zich via de kwalificaties voor het eerst in zijn carrière plaatsen voor de hoofdtabel van een challengertoernooi. Hij kwam in de eerste ronde meteen uit tegen een moeilijke tegenstander: Sergio Gutierrez-Ferrol (ATP-156), het eerste reekshoofd.

De Limburger kwam al gauw op een achterstand te staan. Net als in de vorige wedstrijd kon hij onvoldoende punten maken op zijn tweede opslag. Bergs moest de eerste manche dan ook aan zijn Spaanse tegenstander laten. In de tweede set krikte Bergs zijn niveau gevoelig omhoog en bracht dankzij één break de wedstrijd weer in evenwicht.

De derde set was er een van wisselende kansen. De Belg gaf twee keer een break voorsprong uit handen maar kon bij 3-2 toch een kloofje slaan. Bij een 5-3 stand kreeg Bergs zijn eerste wedstrijdpunt op de opslag van Guttierrez-Ferrol. Het eerste liet hij nog liggen maar bij het tweede was het wel raak. Bergs won de partij met 1-6, 6-3 en 6-3 na 1 uur en 49 minuten.

In de tweede ronde wacht hij op de winnaar van het duel tussen Andreas Haider-Maurer (ATP-394) en Jan Choinski (ATP-301).