Home » ATP » Bergs na marathonpartij naar laatste vier in Sunderland

Bergs na marathonpartij naar laatste vier in Sunderland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zizou Bergs (ATP-422) heeft zich na een partij van meer dan drie uur geplaatst voor de halve finale van het Futurestoernooi van Sunderland (Groot-Brittannië, M25). Voor Yannick Mertens (ATP-428) viel het doek in de kwartfinale.

Bergs kwam als achtste reekshoofd aan de start in Sunderland. In de eerste ronde was hij met 6-2, 4-6 en 6-1 te sterk voor de Nederlander Ryan Nijboer (ATP-503). In de tweede ronde haalde onze landgenoot het met 7-6 (4) en 6-3 van de Brit Jack Findel-Hawkins (ATP-672).

In de kwartfinale volgde een spannend duel met thuisspeler Ryan Peniston (ATP-685). Bergs won de eerste set met 6-2, maar liet in de tiebreak matchpunten liggen en Peniston kwam met 6-7 (8) langszij. In de derde set had Bergs aan één break genoeg om met 6-4 het laken naar zich toe te trekken. In de halve finale volgt een duel met de jonge Fin Emil Ruusuvuori (ATP-408).

Mertens won zijn eerste twee partijen in twee sets, maar botste in de kwartfinale op de Nederlander Igor Sijsling (ATP-423). Onze landgenoot moest met 6-2 en 6-4 het hoofd buigen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS