Home » ATP » Bergs naar eerste finale van 2024

Bergs naar eerste finale van 2024

Bergs naar eerste finale van 2024

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-109) heeft de finale bereikt op het challengertoernooi van Sarasota (Verenigde Staten, CH 75). Hij won zijn halve finale in drie sets.

In het Amerikaanse Sarasota moest Bergs in de halve finale aan de bak tegen de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP-284). Bergs won de eerste set met 6-2 maar ging daarna met 6-3 onderuit in de tweede set.

Bergs bleek uiteindelijk de sterkste in de beslissende derde set. Eerst hielden de twee spelers elkaar in evenwicht tot 4-4. Uiteindelijk knokte onze landgenoot zich bij 5-4 door de opslag van Sandgren.

Na een strijd van 2 uur en 35 minuten kon Bergs glunderen met zijn eerste finaleplek van 2024. In de finale van het graveltoernooi volgt een duel met de Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP-106).

Met de finaleplaats zal Bergs al zeker twee plekjes stijgen op de ranking naar het nummer 107 en zo zijn kansen verhogen op de hoofdtabel op Roland Garros. Bij winst in de finale zal Bergs zich normaliter verzekeren van een plaats op de hoofdtabel op Roland Garros.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws