Home » Geen categorie » Bergs naar halve finale dubbelspel in Colombia

Bergs naar halve finale dubbelspel in Colombia

Bergs naar halve finale dubbelspel in Colombia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ITF-75) heeft zich op de Copa Barranquilla in Colombia (Grade 1) geplaatst voor de halve finale van het dubbelspel. Aan de zijde van de Sloveen Sven Lah (ITF-81) versloeg hij de Franse zesde reekshoofden in de kwartfinale.

Vorige week bereikte Bergs de finale in Venezuela, maar in Colombia kende hij minder geluk in het enkelspel. De 17-jarige Limburger verloor in de eerste ronde in twee sets van Mirko Martinez (ITF-170) uit Zwitserland: 6-7(1) en 1-6.

In het dubbelspel ging het Bergs wel voor de wind, samen met Lah begonnen hij als vierde reekshoofd aan het toernooi. In de eerste ronde won de Belgisch-Sloveense tandem met 6-4 en 6-2 van het Amerikaanse duo Brian Cernoch (ITF-236) en Alexandre Rotsaert (ITF-111). Ook in de tweede ronde wonnen Bergs en Lah vlot met 6-2 en 6-4 van Sebastian Acila (ITF-102) en Juan Alejandro Hernandez Serrano (ITF-269).

Ook de Franse zesde reekshoofden Dan Added (ITF-58) en Matteo Martineau (ITF-124) waren niet opgewassen tegen Bergs en Lah. Met een makkelijke 6-2 en 6-2 overwinningen boekte het Belgisch-Sloveense duo een plaatsje in de halve finale. In de strijd om een finaleticket moeten ze het opnemen tegen Filip Malbasic (ITF-548) uit Zweden en Sangeet Sridhar (ITF-187) uit de Verenigde Staten.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws