Home » Grand Slam » Australian Open » Bergs opent in Melbourne tegen Dancu

Bergs opent in Melbourne tegen Dancu

Bergs opent in Melbourne tegen Dancu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ITF-45) kent zijn eerste tegenstander op het juniorentoernooi van de Australian Open. In de openingsronde neemt hij het op tegen een Roemeen.

Bergs, die voor de eerste keer op de hoofdtabel van de Australian Open in Melbourne staat, is de enige Belgische junior die naar Australië afreisde voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Met zijn vijfenveertigste plaats op de ranking was hij meteen verzekerd van een plaatsje op de hooftabel, en sinds vrijdag weet hij ook tegen wie hij het daar moet opnemen.

De loting koppelde hem aan de Roemeen Vlad Andrei Dancu (ITF-51). Dancu, die enkele maanden ouder is dan Bergs, speelde nog nooit eerder tegen de Belg. Bergs bereidde zich alvast stevig voor door te trainen met Stan Wawrinka (ATP-4). Als Bergs Dancu naar huis kan sturen, dan wacht in de tweede ronde waarschijnlijk Corentin Moutet (ITF-65), het vijfde reekshoofd. Moutet, die in de eerste ronde in de ogen kijkt van een Australische kwalificatiespeler, is zeker niet de minste aangezien hij de 501ste plaats op de ranglijst bij de heren bezet.

Het juniorentoernooi start op zaterdag, maar Bergs speelt zijn eerste wedstrijd pas op zondag.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws