Home » Geen categorie » Bergs opnieuw naar finale in Burundi

Bergs opnieuw naar finale in Burundi

Bergs opnieuw naar finale in Burundi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs heeft zich opnieuw geplaatst voor de finale van een juniorentoernooi in Burundi (grade 4). Hij bewees een week lang eens te meer dat hij klaar is voor het zwaardere werk op het internationale circuit. 

Bergs (ITF-603) reisde samen met Tom Pisane (ITF-1 342) en Maxim Verboven (ITF-1 392) af naar Burundi, een klein landje in Centraal-Afrika, om met het oog op 2015 hun eerste internationale ervaringen op te doen. Deze week speelden zij daar hun derde en laatste toernooi van hun trip. Hoewel de campagne zowel voor Pisane als voor Verboven heel succesvol was, was het toch Zizou Bergs die de hoogste ogen gooide. Na winst in de eerste week, een halve finale-plaats vorige week en ook dubbelsuccessen, staat hij deze week namelijk opnieuw in de finale.

Nadat hij zich zonder problemen had geplaatst voor de halve finale – hij verloor in zijn eerste drie wedstrijden amper acht games – wachtte hem daar een confrontatie met tweede reekshoofd Sherif Makhlouf (ITF-558). En hoewel Makhlouf hoger op de rankings staat, had Bergs weinig problemen met de Egyptenaar. Na wat hij zelf beschrijft al seen “super match”, spraken de 6-2, 6-2-cijfers voor zich.

In de finale wacht hem ondertussen een bekend gezicht. Net als de voorbije weken komt er namelijk een duel met eerste reekshoofd Ismael Changawa Ruwa Mzai (ITF-244). De eerte week was het Bergs die met de overwinning ging lopen, maar afgelopen week was het Mzai die na een spannende wedstrijd zich tot winnaar kroonde.

Bergs zelf heeft er al vast zin in om zijn tweede titel op zijn palmares te zetten. “Hij (Zizou Bergs, nvdr.) is er op gebrand om morgen nog een keer te knallen”, vertelde Koen Bergs, de papa van Zizou, aan Tennisplaza België. Wat de uitslag van de match ook zal zijn, Bergs zal ook op de rankings een flinke progressive gemaakt hebben. Voor zijn trip stond hij namelijk nog op plaats 1 104 terwijl hij maandag al minstens rond plaats 460 zal belanden. Mocht het jonge Neerpeltse talent de finale zaterdag ook nog kunnen winnen, dan wordt dat zelfs ergens rond nummer 425.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws