Home » Nieuws » Bergs schiet ter hulp in supermarkt

Bergs schiet ter hulp in supermarkt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Door het coronavirus kan de beloftevolle Zizou Bergs (ATP-521) momenteel geen tennis spelen. De jonge Limburger springt bij in de lokale supermarkt en probeert zo zijn steentje bij te dragen in de coronacrisis.

Sinds vorige week ligt de tenniswereld volledig stil. De Belgische tennisspelers kunnen geen toernooien spelen en ook niet trainen in tennisclubs. De 20-jarige Bergs is momenteel in zijn Limburgse thuisbasis en kiest ervoor om als jobstudent in de supermarkt te helpen.

Elke dag fietst hij twee uur heen en terug vanuit Pelt naar de supermakt in Bree . Op TV Limburg geeft hij meer uitleg: “Ik werk nu als jobstudent voor de Lidl. Er is een tekort aan personeel in de supermarkt door de crisis van het coronavirus. Daarom heb ik me aangeboden om als jobstudent te komen werken.”

Voor de Peltenaar is het zijn eerste vakantiejob. Hij merkt dat er nog gehamsterd wordt in de winkel: “Bepaalde zaken worden sneller weggenomen en moeten sneller worden bijbesteld, zoals rijst,pasta en toiletpapier.”

Hij heeft veel respect voor zijn collega’s in de supermarkt: “De mensen moeten hen dankbaar zijn dat er altijd eten beschikbaar zal zijn!”

De Limburger blijft in deze speciale periode wel bewegen: “Ik probeer nog fit te blijven door te fietsen en te tennissen op straat. Ik hoop dat ik over een tweetal weken terug kan beginnen met trainingen.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS