Home » Geen categorie » Bergs strijdend ten onder in Hammamet

Bergs strijdend ten onder in Hammamet

Op het ITF-toernooi van Hammamet (Tunesië, $ 15 000) heeft Zizou Bergs (ATP-1058) de kwartfinale niet overleefd. Hij ging na een slijtageslag onderuit tegen Nikola Cacic (ATP-617).

Bergs en Cacic vochten een ware strijd uit in de kwartfinale. De Belg begon uitstekend aan de wedstrijd en na iets meer dan een half uur wedstrijd kon hij de eerste set op zijn naam schrijven. Ook in de tweede manche ging Bergs voortvarend van start, hij kwam al gauw op een break voorsprong. Bergs kon echter het hoge niveau niet aanhouden en Cacic kwam beter in de wedstrijd.

In de beslissende set haalde Bergs nog een achterstand op, maar hij moest zijn meerdere erkennen in de 26-jarige Serviër. Na 2 uur en 32 minuten moest de Belg inpakken met 6-3, 6-7 (2) en 4-6.

In het dubbelspel staat Bergs (ATP D-1462) nog in de halve finale met Diego Hidalgo (ATP D-734). Zij nemen het op tegen de thuisspelers en vierde reekshoofden Moez Echargui (ATP D-671) en Anis Ghorbel (ATP D-314).