Home » Geen categorie » Bergs struikelt nipt op weg naar stunt in Alicante

Bergs struikelt nipt op weg naar stunt in Alicante

Bergs struikelt nipt op weg naar stunt in Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ITF-85) was goed op weg een heuse stunt uit te halen. In de achtste finale van de Trofeo Juan Carlos Ferrero (Grade 1, Spanje), vocht hij als een leeuw tegen het Britse eerste reekshoofd.

Het Spaanse waterzonnetje in Alicante gaf Bergs in ieder geval geen cadeaus deze week. Hoewel hij, als veertiende reekshoofd, in de eerste ronde was vrijgesteld, moest de jonge Belg in zijn tweede etappe knokken voor elk punt. Een overwinning tegen de 17-jarige Karl Friberg (ITF-176) bracht Bergs in de achtste finale.

Daarin wachtte hem het eerste reekshoofd, Jay Clarke (ITF-18) uit Groot-Brittannië. De twee stonden nooit eerder tegenover elkaar, maar zorgden meteen voor een wedstrijd op het scherp van de snee. Bergs liet zich niet van de wijs brengen door zijn hoger geklasseerde tegenstander en pakte de eerste set met 7-5.

In de tweede set bleef Bergs aanklampen, maar zag Clarke met 6-3 de bordjes in evenwicht brengen. De derde en beslissende set deed de supporters weer op het puntje van hun stoel zitten. Uiteindelijk was het de Brit die met 7-5 aan het langste eind trok.

Clarke is inmiddels uitgeschakeld in de kwartfinale. Hij verloor van de Spaanse Nicola Kuhn (ITF-35) met 1-6 en 3-6.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws