Home » European Open » Bergs stunt net niet tegen top 100-speler Herbert

Bergs stunt net niet tegen top 100-speler Herbert

Bergs stunt net niet tegen top 100-speler Herbert

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-NR) heeft net niet gestunt tegen de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-86) in de eerste kwalificatieronde op de European Open (€ 635 645). Hij speelde een schitterende match op hoog niveau maar verloor uiteindelijk nipt.

Nadat Kimmer Coppejans (ATP-172) een knappe zege boekte in zijn eerste kwalificatiematch, betrad het jonge talent Bergs het Centre Court in de Lotto Arena. De 17-jarige Limburger kreeg een wildcard van de organisatie en stond voor een loodzware opgave tegen de acht jaar oudere Fransman Herbert. Top 90-speler Herbert is het eerste reekshoofd in de kwalificaties, won onlangs nog het challengertoernooi van Orleans en bereikte de derde ronde op Wimbledon.

Bergs maakte zijn debuut op het ATP World Tour-circuit maar had geen last van zenuwen. Hij serveerde meteen sterk en breakte Herbert bij 2-2. De jonge Limburger bleef sterk spelen en kwam niet meer in de problemen op zijn opslag. Hij liet niks meer liggen en greep verrassend de eerste set met 6-4. Bergs blonk uit met knappe statistieken in de eerste set: vier aces, nul dubbele fouten en een eerste opslagpercentage van 70 procent.

In de tweede set nam Herbert de controle over de partij over. Hij snelde naar een 3-0-voorsprong en profiteerde van Bergs’ foutjes. Bergs kon nog wel een opslagspelletje winnen maar moest daarna de wet van de sterkste ondergaan. Herbert pakte in sneltempo de tweede set met 6-1.

Bergs gaf echter niet op en vond zijn tweede adem in de derde set. De 17-jarige Belg bleef in een spannende derde set aanklampen met een sterke service. Hij werkte één breakpunt weg en dwong een tiebreak af. Bergs toonde nog knap tennis in de tiebreak maar moest uiteindelijk het hoofd buigen met 7-4. Na 1 uur en 36 minuten mocht Herbert juichen met de zege. Onze landgenoot was duidelijk ontgoocheld met zijn nipte nederlaag maar mag trots terugblikken op zijn optreden in Antwerpen!

In de tweede en laatste kwalificatieronde moet Herbert spelen tegen Roemeen Marius Copil (ATP-194), het achtste reekshoofd in de kwalificaties. Copil snelde met 6-3 en 6-0 voorbij de Tsjech Vaclav Safranek (ATP-282).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws