Home » Nieuws » Bergs stunt op Roland Garros en staat voor het eerst in tweede ronde

Bergs stunt op Roland Garros en staat voor het eerst in tweede ronde

Bergs stunt op Roland Garros en staat voor het eerst in tweede ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het sprookje van Zizou Bergs (ATP-102) op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) gaat verder. Onze landgenoot was in vier sets te sterk voor het 24e reekshoofd.

Bergs wist zich via de kwalificaties voor het eerst te plaatsen voor de hoofdtabel in Parijs. In de eerste ronde stond hij voor een zware opgave tegen Alejandro Tabilo (ATP-24) uit Chili, die enkele weken geleden de halve finale bereikte op het ATP-toernooi van Rome (Italië, ATP 1000) en er Novak Djokovic (ATP-1) versloeg.

Op Court 13 begon de Chileen het best aan de wedstrijd, hij pakte de eerste set met 3-6. In de tweede set liep Tabilo 2-5 uit, maar Bergs knokte zich terug en wist maar liefst zes setpunten te redden. In de tiebreak trok onze landgenoot met 7-6 (5) het laken naar zich toe.

De veer leek wat gebroken bij Tabilo en Bergs ging door op zijn elan. Set drie ging met 6-2 naar onze landgenoot en ook in set vier verloor de Chileen al snel zijn opslag. Bergs maakte met 6-2 de klus af, de wedstrijd duurde iets meer dan drie uur.

Voor Bergs is het de eerste keer dat hij de tweede ronde van een grandslamtoernooi bereikt, hij Zijn volgende tegenstander wordt de Duitser Maximilian Marterer (ATP-101). In onderlinge duels staat het 2-1 voor onze landgenoot.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws