Home » Nieuws » Bergs stunt tegen nummer 45 op European Open

Bergs stunt tegen nummer 45 op European Open

Bergs stunt tegen nummer 45 op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-528) heeft een knappe stunt neergezet op de European Open (België, ATP 250) in Antwerpen. De Limburger ging in twee sets voorbij de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-45) en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

Bergs kreeg dankzij een wildcard van de organisatie rechtstreeks toegang tot de hoofdtabel van de European Open. De 21-jarige Limburger kwam in de eerste ronde de twaalf jaar oudere Spanjaard Ramos-Vinolas tegen die drie jaar geleden nog in de top 20 stond.

Onze landgenoot begon goed en ging met een break naar een 3-0-voorsprong. Ramos-Vinolas werd echter wakker en keerde terug tot 3-3. Onze landgenoot kwam opnieuw onder druk op zijn opslag maar redde knap drie breakballen.

Bergs bleef knap tennis spelen en bij een 6-5-voorsprong knokte hij zich verrassend naar een break- én setpunt. De Limburger liet de unieke kans niet liggen en greep zo de eerste set met 7-5.

In de tweede set ging Bergs verder op zijn elan. Met aanvallend tennis stuurde de Limburger Ramos-Vinolas naar alle kanten van het veld en knokte hij zich naar een 2-0-voorsprong. De ervaren Spanjaard gaf zich echter niet gewonnen en pakte vier spelletjes op rij.

De set bleef evenwel een spannend schouwspel. Bergs bleef aanklampen en knokte zich met de steun van het beperkte publiek naar een 6-5-voorsprong. In het volgende game was het spanning troef. Bergs klaarde de klus bij zijn derde matchbal en zorgde zo voor dé stunt van zijn carrière tot dusver. Met zijn zege tegen Ramos-Vinolas maakt Bergs zo een heel succesvol debuut op de hoofdtabel van een ATP-toernooi.

In de tweede ronde speelt Bergs tegen de Rus Karen Khachanov (ATP-17), het derde reekshoofd in Antwerpen. Khachanov was door zijn status van reekshoofd vrij in de eerste ronde.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws