Home » Geen categorie » Bergs stunt zich naar de finale in Venezuela

Bergs stunt zich naar de finale in Venezuela

Bergs stunt zich naar de finale in Venezuela

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ITF-126) heeft zich in Venezuela geplaatst voor de finale van de Copa Banco de Venezuela (Grade 1). In de halve finale stuurde hij het tweede reekshoofd terug naar huis.

Bergs had een ware titanenmatch achter de rug in de kwartfinale, en zag zich na die overwinning verzekerd van een top 100-plaats. Zijn honger was echter nog niet gestild, en dus wou hij ook in de halve eindstrijd nog alles geven. Vooraf liet hij optekenen dat het een moeilijke taak zou worden tegen het Braziliaanse tweede reekshoofd Lucas Koelle (ITF-77), maar hij had er ook vertrouwen in dat hij zijn kansen zou krijgen.

En zo geschiedde. “Ik begon heel relaxed aan mijn match met het gedacht, wat komt, dat komt”, aldus Bergs. Het zonder druk aan de match beginnen leverde op. Op 3-3 kwam Bergs voor een eerste keer op voorsprong met een break. Koelle liet echter niet zomaar begaan en zorgde al snel voor een rebreak. Bij 5-5 was het opnieuw prijs voor de 16-jarige junior, en even later serveerde hij de set uit: 7-5.

In de tweede set ging Bergs opnieuw snel door de opslag van Koelle, die zo meteen op achtervolgen werd aangewezen. Tot 4-3 kon Bergs die voorsprong vasthouden, maar toen sloeg Koelle koelbloedig toe. Met een rebreak kwam de Braziliaan helemaal terug in de match. Tot 6-6 ging het daarna terug gelijk op, en een tiebreak moest dus de beslissing brengen. Daarin was het Bergs die oppermachtig was. Met 7-3 mocht Berginator juichen en plaatste zich zo voor de finale van het toernooi.

In die finale neemt hij het op tegen een andere Braziliaan, derde reekshoofd Gabriel Decamps (ITF-85). Het wordt het eerste duel tussen de twee 16-jarigen.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws