Home » Geen categorie » Bergs uitgeschakeld in Copa Del Café

Bergs uitgeschakeld in Copa Del Café

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zizou Bergs (ITF-122) moet zijn koffers pakken op de de 52nd Coffee Bowl (Grade 1, Costa Rica). Hij werd in het enkel- en dubbelspel in twee sets uitgeschakeld.

Bergs begon goed aan 2016 met twee vlotte zeges in het enkelspel en bereikte zo de achtste finales op het juniorentoernooi in Costa Rica. In de achtste finales stond de 16-jarige Limburger tegen de lager gerangschikte Fransman met de exotische naam Jaimee Floyd Angel (ITF-383). Het was hun eerste confrontatie. Bergs startte als favoriet tegen de 15-jarige Angel maar moest verrassend het onderspit delven met twee keer 6-4.

Ook in het dubbelspel kende Bergs geen succes. Samen met de Fransman Constantin Bittoun Kouzmine (ITF-99) plaatste hij zich eerder wel voor de tweede ronde maar ze konden niet verder doorstoten. Het Belgisch-Franse duo ging met 7-6 en 7-5 onderuit tegen de Amerikaanse tandem Brian Cernoch (ITF-337) en Tristan McCormick (ITF-375). Op zijn Twitterpagina reageerde Bergs ontgoocheld op zijn uitschakeling: “Ik startte het jaar niet zoals ik wilde. Ik verloor in de achtste finales in het enkelspel en dubbelspel. Hopelijk volgende week beter.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS