Home » ATP » Bergs verovert achtste Challengertitel

Bergs verovert achtste Challengertitel

Bergs verovert achtste Challengertitel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-103) heeft zijn titel succesvol verdedigd in Tallahassee (Verenigde Staten, ATP CH75). Het is zijn achtste titel op een Challengertoernooi.

Bergs heeft voor de kers op de taart gezorgd in het Amerikaanse Tallahassee. In de finale ging hij in twee sets voorbij de 30-jarige Amerikaan Mitchell Krueger (ATP-277).

De Limburger breakte bij 3-2 in de eerste set en liet zijn voorsprong niet meer los. Na verschillende breaks van beide spelers greep Bergs de openingsset met 6-4.

De tweede set kende een spannender verloop. Deze keer vielen er geen breaks en bracht een tiebreak de beslissing. Krueger knokte zich naar drie setpunten maar Bergs vocht terug en greep de tiebreak met 11-9.

Bergs volgt zichzelf op als winnaar in Tallahassee. Het is zijn eerste toernooizege van het jaar. In totaal heeft hij nu al acht Challengertitels op zijn palmares.

(lees verder onder de Instagrampost)

Dankzij zijn titel klimt Bergs vier plaatsen op de ranking naar het nummer 103. De top honderd komt zo opnieuw een stapje dichterbij.

Volgende week speelt Bergs op het ATP 1000-toernooi van Madrid. Hij kreeg een wildcard voor de hoofdtabel op de Mutua Madrid Open.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws