Home » Nieuws » Bergs verovert vijfde challengertitel in Tallahassee

Bergs verovert vijfde challengertitel in Tallahassee

Bergs verovert vijfde challengertitel in Tallahassee

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-156) heeft het challengertoernooi van Tallahassee (Verenigde Staten, CH 75) op zijn naam geschreven. Hij won zijn finale in twee sets.

In het Amerikaanse Tallahassee in Florida moest Bergs op het gravel in de finale van het challengertoernooi aan de bak tegen Tung-Lin Wu (ATP-164) uit de Chinese Tapei. De Limburger begon goed met een vroege break.

Bergs serveerde voor de set bij 5-4 maar toen keerde Wu terug. Onze landgenoot gaf echter niet op en greep de set met 7-5.

De tweede set ging nog vlotter voor Bergs. Met twee breaks snelde hij naar 6-2 en greep zo de vijfde Challengertitel uit zijn loopbaan. Het is zijn eerste titel dit jaar. Eerder won Bergs de challengertoernooien van Sint-Petersburg, Almaty en Lille in 2021 en het challengertoernooi van Ilkley in 2022.

Door zijn titel zal de 23-jarige Belg klimmen naar het nummer 132 op de ATP-ranking. Volgende week speelt Bergs normaliter als topreekshoofd op het Challengertoernooi van Savannah opnieuw op gravel. In de eerste ronde staat hij tegenover de Australische ex-nummer 17 Bernard Tomic (ATP-382).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws