Home » ATP » Bergs verweert zich kranig tegen sterke Turk in Bengaluru

Bergs verweert zich kranig tegen sterke Turk in Bengaluru

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zizou Bergs (ATP-408) heeft de achtste finales op het challengertoernooi van Bengaluru (India, $ 150 000) niet overleefd. Onze landgenoot kon niet verrassen tegen Cem Ilkel (ATP-232).

Lucky loser Bergs stuntte in de eerste ronde door Kevin Krawietz (ATP-241) naar huis te sturen. In de tweede ronde stond hij tegenover de 23-jarige Ilkel die in de openingsronde verrassend tweede reekshoofd Marco Trungelliti (ATP-123) versloeg.

Bergs kwam traag op gang en stond snel 0-3 in het krijt, maar draaide de rollen weer om. Bij 5-4 mocht hij serveren voor setwinst, maar Ilkel schakelde opnieuw een versnelling hoger en won alsnog de eerste set, 5-7. In set twee volstond een break in het zevende game voor de Turk om de overwinning binnen te halen, 3-6.

Door zijn achtste finale bereikt Bergs maandag sowieso wel een nieuwe career high. Vermoedelijk komt hij terecht rond plaats 390.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden