Home » Geen categorie » Bergs vlot naar tweede ronde in Costa Rica

Bergs vlot naar tweede ronde in Costa Rica

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zizou Bergs (ITF-122) heeft 2016 alvast goed ingezet. Op de 52nd Coffee Bowl (Grade 1) in Costa Rica gaat hij moeiteloos door naar de tweede ronde.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 16-jarige Bergs kan terugblikken op een mooi parcours in 2015. Hij startte meteen sterk met een finaleplaats in Almere, waar hij het moest afleggen tegen niemand minder dan Laurens Verboven (ATP-1064). Nadien volgden een halve finale in Namangan, een dubbelslag in Maaseik en een kwarfinale in Tokyo om het seizoen af te sluiten.

Ook in 2016 schiet hij knallend uit de startblokken. Op de 52e editie van de Coffee Bowl, iets energieker ook wel de Copa Del Cafe genoemd, veroverde hij in geen tijd een ticket voor de tweede ronde. Zijn tegenstander, de Mexicaanse Jorge Ortegon (ITF-326) was meer dan een maatje te klein voor Bergs. Met tweemaal 6-2 stoot onze landgenoot door naar de volgende manche. Daarin neemt hij het op tegen Sangeet Sridhar (ITF-198) uit de Verenigde Staten.

In het dubbelspel treedt Bergs om 17u30 plaatselijke tijd aan. Samen met Constantin Bittoun Kouzmine, het zesde reekshoofd, neemt hij het op tegen het duo Gonzalo Adis / Diego Chavarria.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER