Home » ATP » Bergs vlot naar tweede ronde kwalificaties in Meerbusch, Merckx kan niet stunten

Bergs vlot naar tweede ronde kwalificaties in Meerbusch, Merckx kan niet stunten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het challengertoernooi van Meerbusch (Duitsland, € 43 000 + H) heeft Zizou Bergs (ATP-423) zich vlot geplaatst voor de tweede kwalificatieronde. Jonas Merckx (ATP-449) ging nipt onderuit tegen het derde reekshoofd. 

Bergs had in zijn eerste kwalificatieronde geen moeite met de thuisspeler Kai Breitbach (NG). De Limburger kon de zege binnenhalen na slechts 50 minuten met 6-1 en 6-1. In de tweede en voorlaatste kwalificatieronde wacht een zware dobber. Hij neemt het daarin op tegen het nummer één van de plaatsingslijst Mathias Bourgue (ATP-321).

Voor Merckx zit het toernooi er na de eerste ronde op. Hij speelde een degelijke partij tegen de hoger geplaatste Nicola Kuhn (ATP-358). De Belg kon een voorsprong in de tweede manche niet vasthouden en moest uiteindelijk het onderspit delven na 1 uur en 47 minuten. Het werd 5-7 en 4-6.

 

koen

koen

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden