Home » Geen categorie » Bergs voorbij reekshoofd naar kwartfinale Doha, Merckx sneuvelt

Bergs voorbij reekshoofd naar kwartfinale Doha, Merckx sneuvelt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Doha (Qatar, $ 15 000) heeft Zizou Bergs (ATP-660) zich geplaatst voor de kwartfinale. Voor Jonas Merckx (ATP-557) zit het toernooi er in de tweede ronde op. Hij is wel nog actief in het dubbel. 

Bergs stond voor de moeilijke opgave om zich een weg te banen voorbij het vijfde reekshoofd Benjamin Hassan (ATP-504). De Duitser won vorige week nog het ITF-toernooi in Qatar en staat dus goed te tennissen. De 18-jarige Belg speelde echter een uitstekende partij en moest geen enkele keer zijn opslag inleveren.

Sterker nog: Bergs moest slechts een zeven punten op zijn eigen opslag prijsgeven. Na 1 uur en 4 minuten stonden de duidelijke 6-3, 6-2 cijfers vast. In de kwartfinale komt hij uit tegen Omar Giacalone (ATP-594).

Voor Merckx zit het toernooi er in de tweede ronde op. De Belg gaf in de openingsset tegen Adam El Mihdawy (ATP-858) tot twee keer toe een voorsprong uit handen en moest het onderspit delven in de tiebreak. In de tweede manche was het worstelen voor Merckx die na bijna twee uur wedstrijd zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstander met 6-7 (5) en 2-6.

Merckx (ATP D-661) staat samen met zijn landgenoot Jeroen Vanneste (ATP D-383) nog in de kwartfinale van het dubbelspel. De Belgen nemen het daarin op tegen Gabor Borsos (ATP D-213) en Kai Wehnelt (ATP D-1333).

koen

koen

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden