Home » ITF » Bergs windt zich op: “Die mensen irriteren mij”

Bergs windt zich op: “Die mensen irriteren mij”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Belgische politici en virologen trekken aan de alarmbel: “Hou je aan de regels of het loopt fout af”. Zizou Bergs treedt hen bij en irriteert zich naar eigen zeggen enorm aan “mensen die zich niet aan de maatregelen houden”.

De coronacrisis woedt nog steeds, maar in België lijkt de alertheid van sommige mensen te verzwakken. En dat is niet naar de zin van de overheid, virologen én Bergs. “Ik zie koppels die elkaar blijven bezoeken en samen van de ene naar de andere familie gaan, vrienden die samen etentjes organiseren en zag op sociale media zelfs twee koppels een bierpong doen”, vertelt hij misnoegd aan Tennisplaza. “Dan heb je nog de rellen in Anderlecht en noem maar op.”

“Mensen zijn van nature uit egocentrisch en dat acht iedereen als zijnde normaal, daar heb ik dus geen probleem mee. In crisissituaties als deze, maakt de overheid echter heel duidelijk dat we nu solidair moeten zijn. Voor de bestwil van onszelf, onze vrienden en familie, moeten we ons egoïsme nu opzijschuiven. Het irriteert me dan ook dat bepaalde mensen zich niet aan de opgelegde maatregelen houden.”

Respect

Volgens Bergs draait het allemaal om respect. “Sommigen denken boven de maatregelen te staan, maar intussen zou het toch duidelijk moeten zijn dat iedereen in deze crisis gelijk is?”

De beloftevolle tennisser zou graag een voortrekkersrol spelen in het sensibiliseren van mensen. “Ik zou bepaalde mensen persoonlijk willen informeren, maar ervaring leert mij dat het soms is beter is om te zwijgen. Wat mij betreft, mogen mensen elkaar blijven ontmoeten, zolang ze de nodige afstand bewaren. Mijn oproep aan iedereen: gedraag je alsjeblieft zoals het hoort, volgens de regels.”

Zorgverleners

Bergs heeft naar eigen zeggen tonnen lof voor het werk van zorgverleners. “Dankzij een documentaire die ik zag op VIER, heb ik meer inzicht gekregen in hun werk en de problemen waarmee ze te kampen hebben. Ik vind het super knap wat zij doen.”

Training hervat

De jonge Belg houdt zich uiteraard zelf netjes aan de regels, maar dat neemt niet weg dat hij zijn conditie probeert te onderhouden. “Sinds een tijdje ben ik terug aan het trainen. Van thuis uit en nee, dat is niet fijn, maar helaas de enige optie nu. Verder amuseer ik me met mijn familie, muziek, sociale media en series én studeer ik. Van nature uit zie ik overal iets positiefs in, dus ik kan best goed om met deze lockdown. Alleen frustreert het me dat het steeds langer duurt. Ik hoop dus dat er vanaf nu opnieuw geluisterd zal worden.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER