Kiki Bertens (WTA-17) heeft voor een grote verrassing gezorgd op het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, $ 2 874 299). In de finale was ze in drie sets te sterk voor nummer één van de wereld Simona Halep (WTA-1).

Halep won vorige week het WTA-toernooi van Montréal en kon zo een unieke dubbel pakken in Cincinnati. De Roemeense begon goed aan de wedstrijd en won de eerste set met 6-2. De tweede set werd beslist in de tiebreak, Halep kreeg een matchpunt bij 6-5, maar Bertens redde knap en sleepte de set alsnog met 6-7 (6) in de wacht.

In de derde set had Halep last van de vermoeidheid, haar coach probeerde haar nog moed in te praten maar het mocht niet baten. Bertens wist een vroege break te forceren en won de derde set met 2-6. De partij duurde 2 uur en 5 minuten.

Voor Bertens is het de zesde WTA-titel in haar carrière en haar mooiste zege ooit. “Ik kan geen woorden vinden, ik ben zo gelukkig. Ik wil ook mijn coach Raemon Sluiter bedanken, niet alleen voor deze week, maar voor me de afgelopen drie jaar te steunen”, zei Bertens na afloop.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.