Home » WTA » Bertens wil enkel naar Olympische Spelen als Nederland haar betaalt

Bertens wil enkel naar Olympische Spelen als Nederland haar betaalt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Nederlandse Kiki Bertens (WTA-9) heeft haar land duidelijk gemaakt weinig zin te hebben in de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio.

Alleen als ze een “behoorlijke financiële compensatie” krijgt, is Bertens bereid om af te zakken naar Japan. Als de Nederlandse meedoet aan de Spelen verliest ze naar eigen zeggen heel wat inkomsten doordat ze dan verplicht moet deelnemen aan de Fed Cup en daardoor enkele toernooien niet kan spelen.

Jacco Eltingh, technisch en commercieel directeur van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB), noemt de eis van van Bertens in de Nederlandse media “ongebruikelijk”. Volgens Eltingh kunnen topspeelsters met de vernieuwde Fed Cup “flinke bedragen” verdienen. “Ik vind ook dat zij met hart en ziel voor Nederland moet willen tennissen in Tokio. Ze is trouwens al bevoordeeld door het NOC*NSF (Nederlandse sportorganisatie die ontstond uit een fusie van het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie, nvdr.) doordat ze haar eigen begeleidingsstaf mag meenemen.”

Dat vindt Bertens echter niet meer dan logisch. “Anders was ik zeker niet naar de Spelen gegaan, ik moet er een leuke tijd hebben.”

Geen eer

Bertens krijgt intussen heel wat tegenkanting in eigen land, zo ook van roeier Robert Lücken in De Volkskrant. “Sporters met een A-status krijgen in Nederland al een jaarlijkse toelage die ik vrij riant vind en dan nog vraagt ze een compensatie.”

“Bertens heeft totaal geen gevoel bij het uitkomen voor haar land of de eer van de prestatie. Dan moet ze zeker niet meedoen in Tokio. Voor mij en andere roeiers zijn de Spelen waar alles om draait. Dit is onze droom.”

[alert type=”info” title=”Bertens niet genomineerd voor ‘Sportvrouw van het jaar'”]De Nederlandse toptennisster kent nog meer frustraties. Onlangs werden de genomineerden voor Nederlandse ‘Sportvrouw van het jaar’ bekendgemaakt… zonder Bertens op de lijst. “Ik heb in Madrid een premier 5-toernooi gewonnen, als eerste Nederlandse. Ik ben nummer vier van de wereld geworden, ook als eerste. En dat in een wereldwijd grote sport. Maar kennelijk moet je er een grand slam voor winnen om genomineerd te worden”, klinkt het verbitterd in AD. “Maar goed, ik heb een extra avondje vrij nu. Of ik naar de show kijken, weet ik nog niet.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS