Home » Grand Slam » Beslissing om top drie te laten verblijven in Adelaide lokt controverse uit

Beslissing om top drie te laten verblijven in Adelaide lokt controverse uit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Australian Open heeft beslist om de top drie van de mannen en vrouwen te laten verblijven in Adelaide, voorafgaand aan de Australian Open. Niet iedereen is gelukkig met die beslissing.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Novak Djokovic (ATP-1), Rafael Nadal (ATP-2), Dominic Thiem (ATP-3), Ashleigh Barty (WTA-1), Simona Halep (WTA-2) en Naomi Osaka (WTA-3) zullen hun verplichte quarantaine doorbrengen in Adelaide. Ze zullen er ook een demonstratietoernooi spelen.

“We brengen 1 270 mensen uit 100 verschillende landen met 16 chartervluchten naar Australië. Daar zullen ze 19 uur per dag op hun kamer moeten blijven, en 5 uur mogen trainen in een veilige omgeving. Omwille van een beperking op het aantal mensen dat in Melbourne hun quarantaine mogen doorbrengen, worden de beste tennissers en hun entourage ondergebracht in Adelaide. Daar werd geïnvesteerd in een nieuw stadion, en een demonstratietoernooi is een mooie manier om hen te bedanken”, aldus toernooidirecteur Craig Tiley.

Chardy reageert kritisch

De Fransman Jérémy Chardy (ATP-72) is niet erg gelukkig en reageerde bij L’équipe: “De aankondiging voor de top drie kwam uit de lucht gevallen, het is op zijn zachtst gezegd raar. Ze kunnen er profiteren van een fitnessruimte in het hotel en trainingen doen die niet meetellen voor het quotum van vijf uur. De top heeft al veel privileges, maar dit zou betekenen dat ze ook een andere voorbereiding krijgen. Dat is raar voor een sport waarin we allemaal gelijke kansen zouden moeten krijgen. Mocht ik nummer vier zijn, dan zou ik niet gelukkig zijn. En wat zou er gebeurd zijn als Roger Federer (ATP-5) toch gekomen zou zijn?”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS