Op de Rio Open in Rio De Janeiro (Brazilië, $ 1 842 475) lag Fabio Fognini (ATP-21) nog maar eens in de clinch met de scheidsrechter. Hij was achteraf ook kritisch over de kwaliteit van het tennisveld. 

“De omstandigheden waren erg slecht, de bal stuitte niet op en het veld was niet op het niveau van een ATP 500-toernooi.” Dat was een duidelijke boodschap aan de organisatie van het graveltoernooi in de Braziliaanse stad. De Italiaan gaf deze verklaring na zijn wedstrijd tegen Tennys Sandgren (ATP-60).

Tijdens die wedstrijd, die Fognini overigens winnend kon afsluiten, kwam het tot een heftige woordenwisseling met de stoelscheidsrechter.

“Waar hebben ze jou vandaan gehaald? Waar kom jij vandaan? Ik zweer op mijn zoon dat dit de laatste keer is dat jij en ik op hetzelfde veld staan”, raasde Fognini in het Italiaans.

Op zijn Instagram-account vroeg hij aan zijn fans of dit de laatste keer zou moeten zijn op het gravel van Zuid-Amerika in februari.

“Ik wilde de Noord-Amerikaanse tour doen, maar ik zag dat het in New York vrij koud was in deze tijd van het jaar. Daarom koos ik ervoor om naar hier te komen omdat ik de hitte liever heb. Maar ik geloof dat als dit niet de laatste keer is, dan toch één van de laatste jaren dat ik hier speel.”

Het is niet de eerste keer dat de 30-jarige Italiaan in aanvaring komt met de scheidsrechter. Op de US Open van vorig jaar werd Fognini naar huis gestuurd.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.