Home » Grand Slam » Bijltjesdag in het vrouwentoernooi op de Australian Open

Bijltjesdag in het vrouwentoernooi op de Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dag vier bracht heel wat verrassingen op de Australian Open (Australië, Grand Slam). Het toernooi verloor enkele topreekshoofden.

De eerste verrassing van de dag kwam er in de Rod Laver Arena. Derde reekshoofd Garbiñe Muguruza (WTA-3) speelde in de tweede ronde tegen de Française Alizé Cornet (WTA-61). De Spaanse moest verrassend met 3-6 en 3-6 het hoofd buigen.

Ook zesde reekshoofd Anett Kontaveit (WTA-7) liet zich verrassen. De Estse moest met 2-6 en 4-6 haar meerdere erkennen in de 19-jarige Deense Clara Tauson (WTA-39). Twaalfde reekshoofd Elena Rybakina (WTA-12) gaf bij een 4-6 en 0-1 stand op tegen de Chinese Shuai Zhang (WTA-74).

US Open-winnares Emma Raducanu (WTA-18) ligt eveneens uit het toernooi. Danka Kovinic (WTA-98) uit Montenegro speelde een erg sterke partij en haalde het met 6-4, 4-6 en 6-3 van de Britse.

De verrassende exits zijn goed nieuws voor Elise Mertens (WTA-26), de weg naar de kwartfinale ligt vrijwel open. In de derde ronde wacht een duel met Zhang, daarna volgt Tauson of Danielle Collins (WTA-30).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS