Home » Geen categorie » Bijltjesdag voor Belgen in Liberec

Bijltjesdag voor Belgen in Liberec

Bijltjesdag voor Belgen in Liberec

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgen hebben geen succesvolle dag achter de rug op het Challengertoernooi van Liberec in Tsjechië (€ 42 500,gravel). Steve Darcis (ATP-65) en Germain Gigounon (ATP-191) werden allebei uitgeschakeld in de eerste ronde, terwijl Gigounon en Coppejans ook in het dubbelspel verloren.

Topreekshoofd Darcis nam het in zijn eerste ronde op tegen de Kroatische kwalificatiespeler Mate Delic (ATP-325). Hij startte als torenhoog favoriet maar ontgoochelde. Na iets meer dan een uur ging Darcis onderuit met 6-1 en 6-4.

Gigounon moest spelen tegen Tsjechische thuisspeler en zevende reekshoofd Adam Pavlasek (ATP-155). Hij verloor de eerste set met 7-5, keerde daarna knap terug met 6-4 maar moest uiteindelijk met 6-3 het onderspit delven. Ook in het dubbelspel werd Gigounon (ATP D-374) uitgeschakeld. Samen met Kimmer Coppejans (ATP D-597) ging hij in een driesetter onderuit tegen een Tsjechisch duo. Door de nederlagen van Darcis en Gigounon blijft enkel Coppejans nog over in het enkeltoernooi. Hij snelde naar de tweede ronde en speelt woensdag tegen de Argentijn Renzo Olivo (ATP-180).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws