Home » Rising Stars Tennis Tour » Bijltjesdag voor Belgen op Rising Stars Duinbergen, Merckx overleeft

Bijltjesdag voor Belgen op Rising Stars Duinbergen, Merckx overleeft

Bijltjesdag voor Belgen op Rising Stars Duinbergen, Merckx overleeft

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Rising Stars-toernooi van Duinbergen (België, Futures $ 10 000) kwamen dinsdag heel wat Belgen in actie. Van onze zes landgenoten kon echter alleen Jonas Merckx (ATP-783) zich plaatsen voor de tweede ronde.

De twintigjarige Merckx verloor weinig tijd tegen David Fleming (ATP-1 126) uit Chili. Met duidelijke 6-4 en 6-1 cijfers verzekerde hij zich van een ticket voor de tweede ronde tegen het Duitse zevende reekshoofd Tom Schonenberg (ATP-723).

Naast Merckx kwamen er dinsdag nog vijf Belgen in actie aan de Belgische kust. Christopher Heyman (ATP-1 114), Jeroen Vanneste (ATP-1 027), Julian Dubail (ATP-728), Simon Stevens (ATP-1 487) en Jolan Cailleau (NR) werden echter meteen uitgeschakeld.

Woensdag is het opnieuw Belgendag. Zo neemt Olivier Rochus (ATP-556), geplaatst als tweede reekshoofd, het op tegen Sander Gille (ATP-935) uit Limburg. Ook het eerste reekshoofd is een Belg en komt woensdag in actie tegen een landgenoot. Julien Cagnina (ATP-422) hoopt zich ten koste van Philip De Vetter (ATP-1 323) te plaatsen voor de tweede ronde.

Het Futurestoernooi van Duinbergen is het vijfde van een reeks van acht toernooien aan de Belgische kust. De organisatie van de Rising Stars Tour wil een springplank aanbieden aan jong Belgisch tennistalent.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws