Home » Geen categorie » Bijltjesdag voor Belgische tennisvrouwen in Le Havre

Bijltjesdag voor Belgische tennisvrouwen in Le Havre

Bijltjesdag voor Belgische tennisvrouwen in Le Havre

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Le Havre (Frankrijk, $ 15 000) hebben de Belgische tennisvrouwen de tweede ronde niet bereikt. Justine Pysson (WTA-1214) kwam dichtbij een stunt tegen het tweede reekshoofd. 

Drie dames konden zich plaatsen voor de hoofdtabel vanuit de kwalificaties. Pysson, Chelsea Vanhoutte (WTA-1091) en Lara Salden (WTA-993). Catherine Chantraine (WTA-799) was rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Pysson kwam dichtbij een stunt tegen het tweede reekshoofd, de Letse Diana Marcinkevica (WTA-271). De 17-jarige Belgische won de eerste manche maar moest de rol lossen in de tweede. In de beslissende set kwam Pysson van een break achterstand terug, maar moest in de eindfase haar meerdere erkennen. Het werd 6-2, 1-6 en 5-7 na 2 uur en 21 minuten.

Vanhoutte botste op de nog maar 14-jarige Elsa Jacquemot (NG), een thuisspeelster. De Française, die een wild card kreeg van de organisatie, haalde in de eerste set twee keer een achterstand op en controleerde de wedstrijd helemaal in de tweede manche. Na 1 uur en 27 minuten stonden de 3-6 en 1-6 eindcijfers vast.

Salden kreeg een mede-kwalificatiespeelster voorgeschoteld. Ze moest het opnemen tegen de Duitse Natalie Proese (WTA-1115). De Belgische was steeds op achtervolgen aangewezen en verloor met 3-6 en 2-6 na 1 uur en 16 minuten.

Ook Chantraine moest in de eerste ronde inpakken. Zij ging in drie sets onderuit tegen de Française Mallaurie Noël (WTA-841). Na een gewonnen eerste set, viel het spel van de Belgische helemaal in elkaar. Het werd 6-3, 0-6 en 1-6 na 1 uur en 34 minuten.

koen

koen

Meer nieuws