Home » Geen categorie » Bijltjesdag voor Belgische vrouwen in Amiens

Bijltjesdag voor Belgische vrouwen in Amiens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Klaartje Liebens (WTA-590) en Deborah Kerfs (WTA-527) zijn er niet in geslaagd om zich bij de laatste vier te scharen op het ITF-toernooi van Amiens ($10 000, Frankrijk). Ook voor Kimberley Zimmerman (WTA D-452) zit het toernooi erop, zij verloor de dubbelfinale.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Liebens (foto) bereikte bijzonder vlot de kwartfinale, maar botste daarin op de Duitse Laura Schaeder (WTA-547). Onze landgenote begon nochtans goed aan de wedstrijd en liep 3-0 uit in de eerste set. Schaeder ging echter nog tweemaal door de opslag van Liebens, en won de eerste set met 4-6. In de tweede set hadden beide speelsters het moeilijk om hun opslagspelletje te winnen, op het eind was het opnieuw de Duitse die met 4-6 aan het langste eind trok.

Kerfs moest het in de kwartfinale opnemen tegen de Argentijnse Tatiana Bua (WTA-1008). Bua won de eerste set met 5-7, maar onze landgenote bracht met 6-3 setwinst de partij terug in evenwicht. In de derde set nam de Argentijnse opnieuw het commando over, met 3-6 ging ook de beslissende set naar Bua.

In de dubbelfinale was er evenmin succes voor Zimmermann. Aan de zijde van thuisspeelster Alice Barquie (WTA D-605) verloor ze met 3-6 en 4-6 van de Italiaanse tandem Gioia Barbieri (WTA D-294) en Giorgia Marchetti (WTA D-625).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER