Home » Geen categorie » Bijltjesdag voor Belgische vrouwen in Amiens

Bijltjesdag voor Belgische vrouwen in Amiens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Klaartje Liebens (WTA-590) en Deborah Kerfs (WTA-527) zijn er niet in geslaagd om zich bij de laatste vier te scharen op het ITF-toernooi van Amiens ($10 000, Frankrijk). Ook voor Kimberley Zimmerman (WTA D-452) zit het toernooi erop, zij verloor de dubbelfinale.

Liebens (foto) bereikte bijzonder vlot de kwartfinale, maar botste daarin op de Duitse Laura Schaeder (WTA-547). Onze landgenote begon nochtans goed aan de wedstrijd en liep 3-0 uit in de eerste set. Schaeder ging echter nog tweemaal door de opslag van Liebens, en won de eerste set met 4-6. In de tweede set hadden beide speelsters het moeilijk om hun opslagspelletje te winnen, op het eind was het opnieuw de Duitse die met 4-6 aan het langste eind trok.

Kerfs moest het in de kwartfinale opnemen tegen de Argentijnse Tatiana Bua (WTA-1008). Bua won de eerste set met 5-7, maar onze landgenote bracht met 6-3 setwinst de partij terug in evenwicht. In de derde set nam de Argentijnse opnieuw het commando over, met 3-6 ging ook de beslissende set naar Bua.

In de dubbelfinale was er evenmin succes voor Zimmermann. Aan de zijde van thuisspeelster Alice Barquie (WTA D-605) verloor ze met 3-6 en 4-6 van de Italiaanse tandem Gioia Barbieri (WTA D-294) en Giorgia Marchetti (WTA D-625).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS