Home » Geen categorie » Bijltjesdag voor de Belgen in Koksijde

Bijltjesdag voor de Belgen in Koksijde

Bijltjesdag voor de Belgen in Koksijde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alle Belgische meisjes die dinsdag aan de bak kwamen op het ITF-toernooi van Koksijde ($10 000) zijn uitgeschakeld. Greetje Minnen, Marie Benoit en Ysaline Bonaventure gingen alle drie voor de bijl.

Het was Greetje Minnen (WTA-1110) die dinsdag de debatten mocht openen in Koskijde. Tegen de 23-jarige Nuria Parrizas-Dias, 343e ter wereld, kwam ze er echter niet aan te pas. Minnen toonde af en toe wel wat ze in haar mars heeft, maar de Spaanse haalde het toch vlotjes met 6-2 en 6-2.

Ook Ysaline Bonaventure kwam aan de bak. Het 8e reekshoofd, momenteel 249e ter wereld, nam het in haar eerste partij op tegen de lager gerangschikte Ankita Raina (WTA-277). Toch was het de Indiase die het laken na een driesetter naar zich toetrok: 6-1 2-6 en 6-4.

Later op de dag betrad ook Marie Benoit (WTA-461) het Center Court in Koksijde. Zij stond echter voor een aartsmoeilijke opdracht tegen eerste reekshoofd Maryna Zanevska (WTA-166). De Oekraïnse maakte haar favorietenrol helemaal waar en veegde Benoit met 6-2 en 6-0 van het veld.

In het dubbelspel hadden de Belgische meisjes wel succes. Ysaline Bonaventure plaatste zich aan de zijde van de Nederlandse Richel Hogenkamp voor de volgende ronde. Ook de volledig Belgische tandem Eline Boeykens/Morgane Michiels gaat een ronde verder.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws