Home » WTA » Bijltjesdag voor eerste reekshoofden in Cincinnati

Bijltjesdag voor eerste reekshoofden in Cincinnati

Bijltjesdag voor eerste reekshoofden in Cincinnati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Karolina Pliskova (WTA-3) en Sofia Kenin (WTA-4) zijn verrassend uitgeschakeld op het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, Premier).

Er sneuvelden al heel wat reekshoofden in New York, maar zondagnacht gingen ook de eerste twee voor de bijl.

Pliskova verslikte zich in twee sets tegen de Russische Veronika Kudermetova (WTA-41): 5-7 en 4-6.

Kudermetova had nochtans een heuse marathon tegen Ajla Tomljanovic (WTA-57) in de benen. Hun eerste ronde duurde maar liefst 2 uur en 46 minuten.

“Ik probeerde niet aan de score te denken en gewoon te vechten voor elke bal”, reageerde de Russische na afloop. “Het voelde goed en ik probeerde er simpelweg van te genieten. Momenteel sta ik goed te spelen en het is een mooie opportuniteit voor mij om tegen toppers uit te komen. Het is een voordeel om lange wedstrijden te spelen, zo kom je sneller terug in je ritme.”

In de volgende ronde ontmoet Kudermetova misschien Elise Mertens (WTA-22). De Belgische moet wel eerst nog voorbij Kristina Mladenovic (WTA-43).

Ook Kenin onderuit

Tweede reekshoofd Kenin wist op haar beurt van geen hout pijlen maken in haar eerste set tegen Alizé Cornet (WTA-60). Ze sloeg de ene ongedwongen fout na de andere en ging roemloos onderuit: 1-6.

In set twee versierde Cornet bij 5-2 twee wedstrijdpunten, maar uitserveren lukte verrassend genoeg niet. Kenin kwam terug en sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin kwam ze even later zelf op setpunt, maar dit keer was het Cornet die aanklampte en uiteindelijk definitief het laken naar zich toe trok: 9-7.

“Ik ben een vechter”, aldus Cornet na de wedstrijd, “ik blijf altijd vechten, dat is niet nieuw. Nu was het wel zwaar omdat ik bij 6-1 en 5-2 twee wedstrijdballen verkwanselde. Ik liet het een beetje wegglippen, ik had niet gedacht dat ik die set uiteindelijk nog ging winnen.”

“Fysiek voel ik me erg goed. Ik zou uren achter elke bal kunnen rennen. De corona-break had een positieve impact op mijn tennis en nu wil ik zo ver mogelijk geraken. Ik geloof echt in mijn kansen.”

In de derde ronde wacht Cornet de winnares uit het duel tussen Victoria Azarenka (WTA-59) en haar landgenote Caroline Garcia (WTA-49).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws