Home » Grand Slam » Bijna foutloze Nadal wint 13e Roland Garros en 20e Grand Slam

Bijna foutloze Nadal wint 13e Roland Garros en 20e Grand Slam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-2) heeft voor de dertiende keer Roland Garros op zijn naam geschreven. In de finale was hij veel te sterk voor Novak Djokovic (ATP-1). De Spanjaard komt met zijn twintigste grandslamoverwinning op gelijke hoogte met Roger Federer (ATP-4).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Nadal en Djokovic speelden hun 56e duel met een gesloten dak omwille van het regenweer in Parijs. In de indoorfinale nam Nadal een uitstekende start. De Spanjaard maakte amper fouten en profiteerde van een hoge foutenlast en een laag eerste opslagpercentage van Djokovic. Nadal werkte alle breakkansen van Djokovic weg en vernederde de Serviër met 6-0.

Djokovic kon in de tweede set zijn eerste opslagspelletje van de partij winnen maar werd bij 1-1 opnieuw gebroken. Nadal bleef imponeren en snelde met een tweede break naar een 5-1-voorsprong. Djokovic kon nog één opslagspelletje winnen maar moest de tweede set ook prijsgeven met 6-2.

In de derde set breakte Nadal opnieuw bij 2-2 maar hij werd daarna voor de eerste keer in de partij ook zelf gebroken. Djokovic bleef aanklampen en begon stilaan ook op een hoger niveau te spelen. Bij 5-5 verzilverde Nadal echter een belangrijk breakpunt na een dubbele fout van Djokovic. De Spanjaard liet het niet meer liggen en maakte de partij met een ace af.

Nadal wint al zijn dertiende titel op Roland Garros en blijft zo de onbetwiste koning van Parijs. De Spanjaard evenaart met zijn twintigste Grand Slam ook het record van zijn Zwitserse opponent Federer. Djokovic blijft steken op zeventien grandslamoverwinningen. Op de vierde plaats staat de Amerikaanse legende Pete Sampras.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS