Home » Grand Slam » Wimbledon » Bijna perfecte Wickmayer kegelt Stosur uit Wimbledon

Bijna perfecte Wickmayer kegelt Stosur uit Wimbledon

Bijna perfecte Wickmayer kegelt Stosur uit Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-54) heeft voor de eerste stunt van Wimbledon – het derde grandslamtoernooi van het jaar – gezorgd. In de eerste ronde nam ze onder het goedkeurende oog van Kim Clijsters op een drafje de maat van Samantha Stosur (WTA-17).

Op Roland Garros verraste Wickmayer al door in de eerste ronde dertiende reekshoofd Caroline Wozniacki uit te schakelen. Ook op Wimbledon had de loting geen genade met de Belgische. Met Sam Stosur kwam ze meteen uit tegen het zeventiende reekshoofd. Op showcourt 3 werd dit een van de openingspartijen van de 128ste editie van The Championships.

Wickmayer was echter allerminst onder de indruk van de omstandigheden. Ze begon meteen sterk aan de partij. Stosur moest nog wat opwarmen toen Wicky al de eerste break had binnengehaald. De Belgische speelde heel degelijk en gunde Stosur geen echte kansen meer. Met nog een break op het einde pakte ze de eerste set: 6-3.

Ook in de tweede set ging Wickmayer gewoon door op haar elan. Met slechts acht ongedwongen fouten benaderde ze haar beste spel. Na twee breakpunten weg te werken in de eerste game van de set, bleef de Belgische altijd on top. Met een break laat in de tweede set leek ze de match dan ook binnen te halen. Bij het serveren voor de wedstrijd liep het echter nog even mis. Stosur kon haar enige break van de wedstrijd forceren en kwam zo terug tot 5-4. Even later was het dan toch over en out voor de Australische. Het eerste wedstrijdpunt werd nog mooi weggeserveerd, maar het tweede was wel het goede: 6-4.

Zo zag een tevreden Kim Clijsters haar pupil zich in iets meer dan een uurtje plaatsen voor de tweede ronde. Daarin neemt ze het op tegen toptalent Ana Konjuh (WTA-188).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws