Home » Billie Jean King Cup » Billie Jean King Cup: Minnen zet België op voorsprong tegen Hongarije op dag 2

Billie Jean King Cup: Minnen zet België op voorsprong tegen Hongarije op dag 2

Greet Minnen (WTA-62) heeft haar nederlaag van gisteren goedgemaakt. Ze won in drie sets tegen Anna Bondar (WTA-114). Als Yanina Wickmayer (WTA-74) haar wedstrijd ook wint, is België zeker van winst.

Nochtans begon de wedstrijd niet zo goed voor Minnen. Ze verloor de eerste set met 3-6. Een herhaling van gisteren leek in de maak, maar de 26-jarige Turnhoutse vocht terug.

Ze won set twee met 6-3. De derde set was een nagelbijter, maar uiteindelijk was het Minnen die aan het langste eind trok bij haar eerste wedstrijdpunt: 6-4.

België heeft nu aan één overwinning genoeg om de ontmoeting te winnen. Wickmayer speelt tegen Dalma Galfi (WTA-136), die gisteren dus nog Minnen versloeg.

Indien het 2-2 wordt, zal het dubbelspel de beslissing brengen.