Home » Nieuws » Billie Jean King Cup: Wickmayer onderuit, Bonaventure brengt België op 1-1 tegen Canada

Billie Jean King Cup: Wickmayer onderuit, Bonaventure brengt België op 1-1 tegen Canada

Billie Jean King Cup: Wickmayer onderuit, Bonaventure brengt België op 1-1 tegen Canada

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na de eerste dag is alles nog mogelijk voor België in de Billie Jean King Cup. Na verlies van Yanina Wickmayer (WTA-190), bracht Ysaline Bonaventure (WTA-86) België knap langszij in de ontmoeting met Canada.

Wedstrijd 1: Yanina Wickmayer vs. Leylah Fernandez

Met Leylah Fernandez (WTA-50) kreeg Wickmayer meteen de – op papier – sterkste Canadese tegenover zich (Bianca Andreescu (WTA-27) neemt niet deel omwille van een blessure). De Belgische, die slechts twee van haar opslagspellen kon winnen en ook één keer de opslag van Fernandez kon afsnoepen, moest de wet van de sterkste ondergaan. Na 1 uur en 5 minuten stond het al 0-6 en 3-6.

(lees verder onder de tweets)

Blessure Wickmayer

Tijdens de wedstrijd had Wickmayer wel even een pijnlijk moment aan het net (zie video hieronder), toen ze haar enkel verdraaide. Problematisch voor haar tweede wedstrijd is de blessure niet, hoorden we na afloop, maar tegen Fernandez maakte het wel dat de Belgische niet voluit kon gaan tijdens het serveren.

(lees verder onder de tweet)

Wedstrijd 2: Ysaline Bonaventure vs. Rebecca Marino

Door het uitvallen van Andreescu, werd Rebecca Marino (WTA-81) de Canadese nummer 2 voor het enkelspel. Interessant voor België en een kans die Bonaventure met beide handen greep.

Even zag het er wel niet zo goed uit voor België. Nadat Marino de eerste set met 6-4 had binnengehaald, tenniste ze zich in set twee ei zo na naar de winst. De Canadese liep 4-1 uit, tot Bonaventure plots agressiever begon te spelen en op karakter het momentum deed keren. De Belgische rook bloed en won vijf games op rij: 6-4.

(lees verder onder de tweet)

In de derde set was het Bonaventure die op 4-1 kwam te staan, waarna Marino na een felbevochten zesde game een break forceerde en zich wist terug te knokken tot 4-3. Gelukkig voor België vielen er daarna geen breaks meer en kon Bonaventure haar tweede wedstrijdpunt benutten: 6-4.

(lees verder onder de tweets)

De bordjes bij Canada versus België hangen zo gelijk na dag 1. Op dag 2 (zaterdag) staan er opnieuw twee enkels op het programma en eventueel nog een (beslissende) dubbel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws