Home » ATP » Bizar incident aan het net op setpunt tussen wedstrijd Raonic en Tiafoe

Bizar incident aan het net op setpunt tussen wedstrijd Raonic en Tiafoe

Bizar incident aan het net op setpunt tussen wedstrijd Raonic en Tiafoe

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Canadees Milos Raonic (ATP-545) heeft in Toronto (Canada, ATP 1000) zijn eerste ronde gewonnen tegen Frances Tiafoe (ATP-10). De eerste set werd gewonnen in een tiebreak door de Amerikaan na een wel erg vreemd punt aan het net.

Ondanks zijn overwinning tegen een top 10-speler, was de Canadees met verstomming geslagen toen Tiafoe de eerste set binnenhaalde.

Na zijn slag raakte de 25-jarige Amerikaan het net, wat velen deed geloven dat het punt aan Raonic zou worden toegekend omdat de regels dit zo voorschrijven. Maar scheidsrechter Fergus Murphy besliste er anders over.

Murphy argumenteerde zijn beslissing: “Dit gedeelte van het net telt niet als touch“. Daardoor won de Amerikaan alsnog de eerste set, tot frustratie van de 32-jarige Canadees.

Raonic won uiteindelijk de wedstrijd. Het werd 6-7(12), 7-6(4) en 6-3. Hij speelt nu tegen kwalificatiespeler Taro Daniel (ATP-115).

Op de persconferentie ging hij dieper in op het incident. “Misschien nam hij de juiste beslissing. Misschien was het gewoon de manier waarop hij het deed door de score te zeggen en vervolgens van gedachten te veranderen, wat bijdroeg aan het hele drama. Maar ik zal het nog eens bekijken”, zei de voormalig nummer 3 van de wereld.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws