Home » Geen categorie » Bizarre dag in Shenzhen: exit topreekshoofd en merkwaardige opgave

Bizarre dag in Shenzhen: exit topreekshoofd en merkwaardige opgave

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-12) heeft enkele concurrenten minder op het ATP-toernooi van Shenzhen (China, $ 731 680). Topreekshoofd Alexander Zverev moest verrassend inpakken en Dudi Sela (ATP-77) gaf op om een wel heel speciale reden.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zverev wankelde in de eerste ronde tegen Steve Darcis (ATP-76) en botste in de kwartfinale op de Bosniër Damir Dzumhur (ATP-40). De Duitser moest in een erg spannende partij zijn meerdere erkennen in Dzumhur, de Bosniër won na anderhalf uur met 6-4 en 7-5.

In de halve finale botst Dzumbur op Alexandr Dolgopolov (ATP-53). De Oekraïner won de eerste set met 6-3 in de kwartfinale, maar Sela kwam met 4-6 langszij. In de derde set gooide Sela bij 0-1 de handdoek. De Israëliër had de organisatie gevraagd om zo vroeg mogelijk te kunnen spelen, maar hij kwam als tweede in actie op het Centre Court. Sela wilde Jom Kipoer vieren, de belangrijkste en heiligste dag in het jodendom. Die feestdag was voor Sela belangrijker dan de overwinning, en dus trok hij zich terug uit het toernooi.

Goffin maakt nog steeds kans op de eindoverwinning in Shenzhen, in de halve finale strijdt hij tegen de Zwitser Henri Laaksonen (ATP-107).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER