Home » ITF » Bjorklund pakt de titel in Koksijde, Kempen strandde in halve finale

Bjorklund pakt de titel in Koksijde, Kempen strandde in halve finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Zweedse Mirjam Bjorklund (WTA-336) heeft het ITF-toernooi van Koksijde (België, W25) – beter bekend als Flanders Ladies Trophy – gewonnen. Voor de meeste Belgen die deelnamen, was het toernooi geen succes.

Bjorklund, vijfde reekshoofd in West-Vlaanderen, versloeg in de finale de Bosnische Dea Herdzelas (WTA-361). Het was de eerste wedstrijd van het toernooi die ze in twee sets kon winnen: 7-6 (6) en 6-3.

Koksijde is de zevende enkeltitel voor Bjorklund en de eerste sinds 2019. Het is tevens haar derde titel op Belgische bodem.

Kempen redt Belgische eer

De Zweedse, die op sociale media ook erg scoort met foto’s van haar vriend Denis Shapovalov (ATP-10), had in de Belgische badstad weinig te vrezen van onze landgenoten. Van de vijf Belgen op de hoofdtabel, kon enkel Magali Kempen (WTA-462) haar eerste ronden winnen. Ze stootte uiteindelijk door tot de halve finale en versloeg in haar tweede ronde zelfs knap tweede reekshoofd Valentini Grammatikopoulou (WTA-229).

Aan het dubbelspel namen zes Belgen deel. Kempen (WTA D-386) kon er samen met Sofia Costoulas (WTA-1 098) de tweede ronde bereiken, net als Chelsea Vanhoutte (WTA D-703), die een duo vormde met Merel Hoedt (WTA D-701) uit Nederland.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Holger Vitus Nodskov Rune - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rune meteen onderuit op Wimbledon

Holger Rune (ATP-29) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Het jonge Deense talent moest het onderspit delven tegen Marcos Giron (ATP-65).

LEES MEER